Ons Nieuws

28. mrt, 2022

Grote schoonmaak kantoorgebouw

Afgelopen zondag was het weer hoog tijd om de bezem door het wijkkantoor van Suvono te halen. Dit is, nu de corona-pandemie langzaam verdwijnt, inmiddels weer routine-werk geworden.

13. mrt, 2022

SUVONO 17 JAAR!

Elk jaar op 11 maart vieren wij de oprichting van stichting Suvono. In hetzelfde week wordt er altijd een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Dit jaar, kwam Webmaster Jeroen van der Linde hiervoor over naar Malang om getuige te zijn van de feestelijkheden. Er werd ook stilgestaan bij het overlijden van Pipiet Sulistyowati op 2 september 2021.

20. feb, 2022

Nieuwe Suvono-kids + uitdeelactie

Vandaag was de eerste 'grote' bijeenkomst in het kantoorgebouw. Maar voor sommige de aller eerste. er zijn namelijk nieuwe kinderen bijgekomen! Verder was er weer een uitdeelactie.

16. jan, 2022

Lembaga Kota-kota Suvono jarig!

Vandaag vieren wij de oprichting van de Indonesische counterpart van onze stichting. Daar hoort natuurlijk een feest en uitdeelactie erbij!

1. jan, 2022

Vol goede moed gaan wij het nieuwe jaar in

Onze strijd tegen het corona-virus en alle varianten heeft als resultaat opgeleverd dat wij NUL (0) gevallen van gemelde corona kennen. Dat is voor de drukke samenleving in een overvolle stadskampong redelijk uniek. Ook is er zicht op een hervatting van een eerder weggevallen sponsoring. Wij blijven hierdoor hoop houden op voortzetting van onze doelen.

23. dec, 2021

kerstbericht van Suvono

MEDEWERKERS, VRIJWILLIGERS EN ALLE SUVONO-KINDEREN WENSEN U EEN FIJN KERSTFEEST!

In verband met het besmettings-risico in ons gebouw in Kampong Sukun, zijn ook onze Kerst- en Nieuwjaars-activiteiten verplaatst naar de woning in Jalan Siwalan. (Sukun-Noord) Wilt u ons helpen met een donatie voor onze activiteiten voor de kinderen of een donatie doen van 50,00 euro voor ca. 60 voedselpakketten, te verdelen onder de allerarmsten in de wijk en de bejaarde daklozen in het centrum van Malang dan kunt het het bedrag overmaken op rekening NL26 INGB 0004 289474 t.n.v. STG Wijkband Sukun - Voorburg Noord. Foto's volgens dan op deze website. (Al dan niet met naamsvermelding van de sponsor naar keuze)

20. sep, 2021

Boeken voor Suvono

Voor de kleine kas van Stichting Suvono, mochten we vandaag in Malang weer een tiental mooie boeken ontvangen. Van 24,95 euro in de winkel, tot 4,95 euro bij ons. Zolang de voorraad strekt. "Werkzaamheden op Java, in de goede oude tijd." Ansichtkaarten uit de Collectie van Olivier Raap".

2. sep, 2021

Rust zacht Pipiet

Met het overlijden van Pipiet Vroegop-Sulistyowati heeft Stichting Suvono nu ook de grootste klap te voorduren gekregen. Na een zwaar ziekbed door de gevolgen van de slopende ziekte MSA-p, wat staat voor Multiple System Atrophy- parkinsonisme, is Pipiet hieraan op 2 september 2021 overleden.

11. mrt, 2021

HAPPY BIRTHDAY SUVONO!!

STICHTING WIJKBAND SUKUN - VOORBURG NOORD (SUVONO) werd opgericht op 11 maart 2005. Nu dus alweer 16 jaar geleden. We zijn niet meer weg te denken uit Sukun (Zuid Malang) Wel gaan we onze activiteiten verder uitbreiden als TOERISME CONSULTANT voor de Indonesische overheid. Hier blijkt grote belangstelling voor te bestaan. Ook wordt de samenwerking verder uitgebreid met een organistatie te Sampang-Madura , die zich inzet voor het behoud van historische locaties. STICHTING SUVONO GROEIT DOOR.

9. mrt, 2021

40000 bezoekers!!

Wij zijn heel blij dat wij inmiddels op deze website meer dan 40.000 keer bekeken zijn.

22. feb, 2021

Maaltijden voor daklozen

De arme mensen die ook in corona-tijd op straat moeten doorbrengen vergeten wij natuurlijk ook niet. Zoals u wel zult weten, gaan wij regelmatig de straat op met een aantal Suvono-kinderen om daklozen van eten te voorzien. Ook vandaag weer werd er hard gewerkt onder leiding van Ina in de keuken om een groot aantal maaltijden te bereiden. Ze waren al vanaf 06.00 bezig. Het is voor Suvono-kinderen een bijzondere gebeurtenis , want ze zijn zelf erg arm. Het is opvallend dat het juist deze kinderen zijn, die iets kunnen geven - vanuit hun hart - aan andere - nog armere mensen. Anders dan eerdere acties wordt deze gehouden in de namiddag als het nog licht is. Dit i.v.m. de corona-maatregelen. Daklozen mogen nog niet op de stoep zitten voor de winkels, omdat deze nog open zijn, dus moesten de meiden op zoek naar deze mensen en vonden er een honderdtal. Wij hadden voor deze actie geen gerichte sponsor, maar vorige week ontvingen wij een prachtige donatie van de heer Willem Vuisting. Van deze donatie hebben we een bedrag genomen voor deze actie. De heer Vuisting, die nu zelf ernstig ziek is, heeft ons vooral in de eerste jaren van ons bestaan enorm op de been gehouden. Bovendien was hij onze eerste donateur. Wij zijn hem hiervoor uitermate dankbaar !

5. feb, 2021

Donaties

Recent mochten wij donaties ontvangen van de heer Frans Jorissen , Mw. Soesie Hislop-Ngadiman, Mw. M.F. Krips-Lamers, de heer Wim Snel, de heer Guus de Bruijn en de heer Gerard van Soest. (zie onderstaand artikel) Onze hartelijke dank ! Want zonder uw hulp komen wij nergens.

2. feb, 2021

Gesponsord door Suvono

De heer Gerard van Soest is al vanaf de oprichting sponsor van Stichting Suvono. Vele jaren mochten twee kinderen uit één gezin (Dea en Firman) zijn hulp krijgen voor school, verjaardagen en feestdagen. Dea heeft nu een baan en Firman doet het ook goed. Rijdt nu al op een motor. Vader en moeder werken allebei. Dat was heel anders toen de hulp startte. Het gezin is de heer Van Soest dan ook bijzonder dankbaar. En zo kan een ander gezin nu zijn hulp krijgen. Te beginnen met twee enorme levensmiddelen pakketten, samengesteld door Ibu Ina. Het gaat om een moeder met vier eigen kinderen, die ook nog twee andere inwonende kinderen verzorgd. Hulde voor de moeder, waarvan de man in Papua werkzaam is als onderwijzer. Deze jonge moeder moet zorgen voor 6 grote kinderen met een heel klein budget. Dit gezin gaat nu hulp krijgen voor twee kinderen in het bijzonder- Silvester en Anavirginia- . Silvester studeert medicijnen en mag nu ook het laatste deel afmaken. Hij hoopt daarna in zijn geboorteland - Papua - te kunnen gaan werken in de gezondheidszorg.

1. jan, 2021

R.I.P Verdi Phefferkorn

Op de eerste dag van 2021 werden wij opgeschrikt door wederom een overlijdens-bericht van een zeer dierbare vriend van STICHTING SUVONO.
IN MEMORIAM : VERDI PHEFFERKORN VON OFFENBACH (geb. Bandoeng-Nederl.-Indië op 26-2-1922 en overleden in Nederland op 1-1-2021)
Verdi was een zeer bekende persoon op vele Indische Soos' en en Pasar Malam's door heel Nederland. Allereerst was hij GURU BESAR in de Pencak Silat - verdedigingssport. Als Indo van het eerste uur ontwierp hij ook het sembah-symbool (gebruikt bij Pencak Silat) op een donkerblauwe achtergrond met in het midden de bunga melati. Bij de herdenkingen van 15 augustus (Einde WWII) was hij telkens te vinden met zijn ontworpen INDO-VLAG.
In 1945 - na de Japanse capitulatie - werd hij door de Ghurka-troepen bevrijd uit een Jappen-kamp. Bij het zien van Verdi achter prikkeldraad waren deze troepen zo geschrokken dat ze een foto van hem maakten. Deze foto ging later in 1945 de hele wereld over.
Uit respect voor deze vriendelijke man, die onze stichting al vaak hielp met het verspreiden van onze brochure , besloot onze vice-voorzitter Harry van Kleef in 2006, om Verdi ere-voorzitter te maken van Stichting Suvono. Verdi vond dat prima en ging door met het verspreiden van onze brochure, o.a. op de Pasar Malam Besar (nu TONG TONG FAIR)
Hoewel wij zijn overlijden wel konden verwachten, zijn wij toch diep geroerd. Wie kon in 1945 verwachten, dat hij na zijn bevrijding nog 75 jaar mocht blijven leven en zelfs in zijn latere jaren nog zou doorbrengen met zijn mooie dans-vriendin Nadine, die hem al jaren is voorgegaan.
SELAMAT JALAN VERDI. R.I.P. TUHAN MEMBERKATI !

31. dec, 2020

Uitdeelactie maaltijden voor daklozen

Op de laatste dag van 2020 zijn we weer de straat opgegaan. Ondanks de avondklok van 20.00 uur, zitten daklozen nog gewoon op straat. Dankzij een fonds van de heer H. Garrelds mochten wij weer vele voedselpakketten klaarmaken. Bijzonder is dat drie meisjes Liora, Novi en Anne, die hier ook gisteren bij ons kwamen om te horen dat hun sponsor uit Haarlem (Hr. J. Louwe Kooijmans) hun ook het komende jaar gaat helpen met hun schoolgeld, nu graag spontaan meehielpen om daklozen van een maaltijd te voorzien. We zullen ook de arme drommels op straat blijven helpen. Voor 50 euro kunt u ons helpen om dit opnieuw waar te maken.

20. dec, 2020

Hopen voor een beter 2021

WIJ - DE KINDEREN VAN STICHTING SUVONO - BIDDEN VOOR EEN BETER 2021 ! Met de COVID-19 onder controle en de hervatting van het normale leven. De al straat-arme ouders kunnen geen kant meer op, het wordt een schrale KERST. Mogen deze kinderen hopen allemaal weer naar school te kunnen gaan in 2021 ? Ook in 2020 zijn er weer een aantal van de voornaamste sponsors overleden. Wilt u ons helpen? Dat kan op allerlei manieren. De meest simpele is een bijdrage overmaken op de Nederlandse rekening van de Stichting: NL26 INGB 0004 2894 74 t.n.v. STG Wijkband Sukun Voorburg N.
Maar ook kleding, speelgoed en schoolspullen zijn welkom. Ook kunt u gewoon komen als er weer gereisd mag worden. WIJ WENSEN U EEN MOOI KERSTFEEST EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR !

20. nov, 2020

R.I.P Hans van Schaik

Tot ons grote verdriet hebben wij zojuist vernomen dat onze vriend en een van onze meest trouwe sponsors, vanaf de oprichting van Stichting Suvono in 2005 - Hans van Schaik (te Bloemendaal en geboren in 1944 te Batavia) - is overleden. Hans stond altijd klaar voor de Suvono-kinderen in Sukun,Malang. Behalve dat hij twee schoolkinderen hielp om jaar in ,jaar uit gerust naar school te kunnen gaan, betaalde hij ook onze vaste lasten van het gebouw in de kampong. Regelmatig maakte hij ook de acties in de nachtelijke uren op straat mogelijk, waarbij er ruim 100 voedsel-pakketten konden worden verstrekt aan dakloze bejaarden. En niet alleen dat, voor bijzondere activiteiten , zoals Kerst, Oud-en Nieuw, uitstapjes met de kinderen naar een zwembad of museum- stond hij altijd klaar met een extra bijdrage. Op Hans konden we altijd rekenen. Als verzamelaar-vriend - met een eigen web-catalogus van fiscale zegels en ontvangbewijzen van Nederlands-Indië en Indonesië hebben we hem vanuit Malang steeds kunnen helpen aan aanvullend materiaal. We gaan Hans als vriend en trouwe sponsor vreselijk missen. Hierbij wensen we de familie veel sterkte. We zijn hier in Malang in diepe rouw.
Het levenswerk van Hans is hier te vinden:
http://home.kpn.nl/hvschaik

4. jul, 2020

Suvono Update

Stichting Suvono zal spoedig de deuren weer openen. Er komt echter een nieuw beleid. We gaan ons concentreren op de resultaten van onze 200 kinderen tot nu toe en de beste onder hen kunnen we blijven steunen. Daarom moet nu iedereen opnieuw inschrijven. We nemen geen nieuwe kleuters meer aan. Omdat we veel sponsors hebben verloren vanwege ouderdom en overlijden schroeven we het aantal kinderen voorlopig terug tot de helft. Het is niet anders, want we zouden inmiddels wel 300 kinderen willen helpen. Nu gaan we uit van de beste leerlingen zijn Suvono-kinderen. Die kunnen we dan ook helpen met begeleiding naar het zoeken van een baan.

27. jun, 2020

Verplaatsbare wastafels

Met grote blijdschap kunnen we hier melden, dat we prachtig op tijd twee grote verplaatsbare wastafels konden kopen voor het "Nieuwe Normaal" in Rumah Impuls Sukun. Met dank aan de grote donaties van Mw. Lydia Tandra te Surabaya. Van de ontvangen kleinere donaties kopen wij de zeep en tissues + prullenbak, die er ook bij horen. Nu nog installeren.

25. mei, 2020

NIEUWSBRIEF 25 MEI 2020

Beste vrienden, sponsors en belangstellenden,

Vandaag zitten we weer aan het einde van de islamitische feestdagen. Morgen hervatten we onze voedsel uitdeel-acties.
Vier dagen heeft dat stil gelegen omdat in de kampong niemand zich stoort aan de gedragsregels tijdens COVID-19.
Morgen is het weer rustiger en hebben de mensen ons harder nodig dan ooit.

In juni gaan hier mogelijk de scholen toch nog niet beginnen. Het zou juli kunnen worden. De gezamenlijke grote vakantie is doorgeschoven naar december.
Op dit moment weet nog niemand bij het onderwijs wat er precies zal gaan gebeuren., ook al omdat de grote uitbraak van besmette corona-patiënten nog moet gaan komen. (Er zijn momenteel ca. 25.000 besmettingen, maar het werkelijke aantal zal veel hoger liggen)

Er is nog geen duidelijkheid over de aan de scholen te betalen nieuwe schoolgelden.
Betaling van de schoolgelden voor de periode 2020/2021 is welkom, dit zou dan voor de eerste groep kinderen zijn van Stichting Suvono voor wie het komend schooljaar weer is verzekerd.
Begin juni mogen wij voor 16 kinderen geld ontvangen. Op dat moment hebben dan vast 25 kinderen zekerheid voor het komend schooljaar.

De sponsors van Suvono-kinderen krijgen meteen bericht, zodra er duidelijkheid is. Vermoedelijk zal voor een deel van onze kinderen voor het komende schooljaar geen sponsor meer zijn, vanwege het overlijden van onze hoofdsponsor Geoffrey Edwards, die voor maar liefst 100 kinderen in stond. Momenteel doen we er alles aan om een nieuwe hoofdsponsor te vinden, maar met de huidigeCovid-19 situatie is dit extra moeilijk, zo blijkt.

Met Pipiet Sulistyowati - die gebukt gaat onder haar ziekte (MSA-parkinsonisme) en afhankelijk is van zware medicijnen, dagelijkse therapie en 24-uur verpleging, gaat het naar omstandigheden redelijk goed, Dagelijks is ze nog intensief bezig met "haar"stichting.

Hopelijk komt u allen snel en gezond uit de huidige moeijke situatie, betreffende Covid-19. Veel sterkte.
Groeten vanuit Malang,
Namens Pipiet en haar medewerkers.
(rekening NL06 INGB 0002389313 t.n.v. P Sulistyowati)

10. apr, 2020

De Corona-situatie van Suvono

Op dit moment zal de komende weken alleen nog ontvangst kunnen zijn te Siwalan 2. Het Suvono-gebouw is gesloten. Wel is hier voor noodgevallen steeds iemand aanwezig.De Suvono-wagen wordt nu ingezet voor voedsel-acties op straat en het bezorgen van de basis-producten bij de armste gezinnen in de Malangse wijk Sukun.

13. jan, 2020

Artikel in Het Krantje :

Vanaf 11 maart 2005 - de dag van oprichting - tot aan vandaag - heeft het KRANTJE regelmatig berichten over onze activiteiten geplaatst. Dank aan de redactie.
Voorburg - Kinderen uit de Malangse achterstandswijk Sukun ontvangen het hele jaar door van Stichting Wijkband Sukun-Voorburg-Noord (SUVONO) hulp om naar school te kunnen blijven gaan

22. dec, 2019

Kerstviering in Rumah Impuls :

Omdat onze aula te klein is voor alle kinderen samen, moet onze kerst viering in een paar etappen worden georganiseerd. De foto's geven een indruk van onze kerstviering deel 1. De einde-jaars bijeenkomsten kunnen wij weer houden dankzij bijdragen van: Jan en Gabi Pfeffer-Oenema, Hanspaul Hager, Gerard van Soest, Mariean Schut, Joop en Sonya Heimgartner, Joke Dubelaar en Jos Visbeen, Soesie Hislop, Hans van Schaik, André den Ouden, Frans Jorissen en Guus de Bruijn.
Voor al onze activiteiten hebben wij echter nog meer fondsen nodig, vooral voor de aanschaf van zwarte schoenen voor alle kinderen in het nieuwe jaar. Zwarte schoenen zijn namelijk verplicht op alle scholen in Indonesië. Kinderen moeten van heinde en ver lopen om de school te bereiken, de wegen zijn slecht en stoffig, en bij regen staat het water heel lang hoog op de straatjes. Schoenen hebben daarom een vrij kort leven bij dagelijks gebruik.

15. dec, 2019

Gesponsord etentje vanuit Surabaya :

Mevrouw Lydia Tandra heeft het mogelijk gemaakt voor een aantal Suvono-kids om met elkaar gezellig naar een kip restaurant te gaan. De kinderen zijn hier zo blij mee omdat ze eigenlijk nooit met het gezin ergens gaan eten.

21. nov, 2019

Uw donatie voor Kerst en Nieuwjaar? :

21 November 2019 is Pipiet Sulistyowati - 45 jaar geworden. (zie haar facebook-pagina) Ruim 14 jaar zet zij zich in om arme kinderen in haar wijk gelijke kansen te geven zoals rijke kinderen. En om hen vrij te houden van de beklemmende druk van zwaar religie-gerichte instanties. Dat is haar gelukt. Ieder kind dat klaar is met de studie krijgt een baan. Maar de strijd wordt zwaarder. Pipiet zelf moet veel delegeren, want ze is plotseling dodelijk ziek geworden. Ze zal niet meer beter worden, en met de dag verslechteren. Tot de medicijnen niet meer goed werken. Pipiet lijdt aan MSA-p (dus met nog Parkinsonisme erbij.) De grootste sponsor ,die hielp voor 100 kinderen (de helft van het totaal) is overleden. De Kerst-dagen en de jaarwisseling komen er aan. Helpt u mee om Pipiet deze dagen ook nog in staat te laten zijn om voor haar 200 kinderen een mooie jaar-afsluiting te organiseren? Uw bijdrage is meer dan welkom. Haar rekening is NL06 INGB 0002 3893 13 t.n.v. P Sulistyowati. Met haar ING-pas kan zij in Malang direct rupiahs (laten) opnemen , waar zij voor de kinderen weer de verplichte zwarte schoenen voor kan kopen voor school (en meer). Die krijgen zij dan bij de Kerstviering in Rumah Impuls Sukun (Malang-Indonesië) Meer weten? Kijk op YouTube bij "Stichting Suvono"

6. nov, 2019

20000 bezoekers!!

Wij zijn heel blij dat wij inmiddels op deze website meer dan 20.000 keer bekeken zijn.

6. nov, 2019

Sponsors nodig! :

Door het ontvallen van enkele grote sponsors door overlijden, hebben wij voor ca. 100 kinderen een sponsor nodig voor einde 2019. Een zware taak, maar wij zijn wel optimistisch. Wilt u ons helpen? bel 06 188 06 123 voor meer informatie.

17. okt, 2019

Maaltijden voor daklozen :

Met de hulp van Lili Damwijk (de vervangster van Pipiet), vrijwilligers, en Suvono kinderen ging Suvono dinsdag ochtend de straat op met eten voor daklozen.

22. sep, 2019

routine bijeenkomst :

Met de hulp van Lili Damwijk hadden we op zondag 22 september weer onze routine bijeenkomst. Kinderen kregen eten en geld voor school.

28. jul, 2019

De eerste Suvono Bijeenkomst van 2019-20 :

De eerste Suvono bijeenkomst is dus een paar weken naar het nieuwe schooljaar, zo als altijd krijgen de kinderen financiele hulp voor school voor het schooljaar.

15. jul, 2019

Het nieuwe schooljaar (2019-20) is begonnen. :

De vakantie is voorbij. Vandaag zijn alle scholen weer begonnen. Dit is voor ons steeds een moeilijke periode, omdat veel kinderen van school veranderen (van de lagere school naar de middelbare school), waardoor er sprake is van nieuw inschrijfgeld (Uang Pangkal). Deze kosten zijn aanzienlijk (van 100 tot 200 Euro) en zijn voor veel sponsors te zwaar. Toch moeten deze kinderen verder, dus moeten wij bijspijkeren met opbrengst uit de verkopen van allerlei materiaal van Ned-Indie en Indonesie. In combinatie met een aantal donaties zijn we er tot nog toe in geslaagd om de kosten te dekken.

23. apr, 2019

R.I.P GEOFF EDWARDS :

GEOFF EDWARDS R.I.P. Met grote droefenis ontvingen wij vanmorgen bericht uit Australië, dat onze goede vriend - en voornaamste sponsor van Stichting Suvono GEOFF EDWARDS vanmorgen in Kuala Lumpur is overleden. Very sad news, but expected. Alles zat tegen, maar het heeft toch nog even geduurd, hij kon daar niet meer uitkomen gezien zijn zwakke gezondheid voor de hersenbloeding. We zijn zeer ontdaan en moeten zien al ons werk voor de komende jaren op de rails te houden.

1. apr, 2019

Verbetering leefomstandigheden :

Bij de viering van ons 14-jarig bestaan in maart 2019, gingen we ook niet voorbij aan de omstandigheden, waarin de zwaar invalide Mbak Tien en haar 90-jarige moeder moesten leven. Al veertien jaar hebben wij deze vrouwen kunnen helpen, zoals aanleg van een waterleiding (met dank aan Ed de Vries) het repareren van het lekkende dak, het opknappen van hun huisje, aanschaf van kledingkast, wat simpele meubels, een televisie en transistor radio. (Met dank aan Marie Nassette, Hanspaul Hager,Gerard van Soest) En heel af en toe een ritje naar het strand of gewoon door de stad. En natuurlijk de boodschappen (met dank aan Gerard van Soest voor de maandelijkse bijdrage) En de dagelijkse verzorging van Fatima die steeds even kwam kijken. Maar het was toch niet genoeg ! Deze vrouwen hebben intensieve hulp nodig.
Die hulp krijgen ze nu, omdat wij ze konden verhuizen naar een mooie plek in de buurt, dat gerund wordt door de Katholieke kerk.,Het is zo mooi om deze faciliteiten te zien, die deze vrouwen al die tijd moesten ontberen. Wij blijven deze arme vrouwen natuurlijk permanent steunen in de vorm van pakketten met levensmiddelen e.d.voor alle personen in dit opvanghuis (met dank aan Gerard van Soest) . Hulde aan de vrijwilligsters die dit heel goed doen, met grote zorg.

13. mrt, 2019

Een prachtig gebaar van Jaap Louwe Kooijmans :

Een mooi gebaar ! Een van onze sponsors in Nederland de heer Mr. Jaap Louwe Kooijmans te Haarlem, wordt op 23 maart 2019 - 80 jaar. I.p.v. cadeaus had hij zijn gasten gevraagd om een bedragje in deze doos te doen voor Stichting Suvono. Daar waren wij reuze blij mee.Echter is het verjaardagsfeest afgeblazen, nu ook de heer Louwe Kooijmans met spoed is opgenomen in het ziekenhuis, na een herseninfarct. We hopen van harte dat alles goed mag aflopen, zonder complicaties en wensen hem en zijn famile veel sterkte in deze spannende dagen.

18. feb, 2019

Nederlandse Suvono postzegel uitgegeven! :

Ter gelegenheid van het 14 jarig bestaan van onze stichting op 11 maart 2019, zullen we vanaf heden frankeren met onze eigen Suvono-postzegel. Voor verzamelaars zijn velletjes, blokjes en los zegel verkrijgbaar tegen de nominale waarde.

27. jan, 2019

Grote eerste bijeenkomst van 2019 :

Hoewel Pipiet Sulistyowati nog voor medicatie in Nederland verblijft, heeft de Suvono-staf onder leiding van Fatima een grote bijeenkomst geregeld op 27 januari 2019. Veel nieuwe kinderen kregen van ons voor het eerst financiele hulp voor de kleuterschool of de basisschool.

29. dec, 2018

Suvono's nieuwe Instalgram account! :

Vandaag is Suvono ook op Instalgram, regelmatig zullen wij op de account ook nieuws en foto's posten.

23. dec, 2018

Suvono de straat op :

Naast het ondersteunen van kansarme schoolkinderen, tot het beschermen van cultureel erfgoed, gaan wij ook regelmatig de straat op om daklozen te voorzien van een maaltijd. Suvono-kinderen helpen vrijwillig mee om maaltijden uit te delen in de nachtelijke uren in het centrum van Malang. Opvallend was dat er weer veel kinderen op straat waren. Wij vinden dit heel erg en hopen dan ook dat deze kinderen snel een vaste plek zullen kunnen krijgen.

21. dec, 2018

Kerst-diner :

Voor een aantal Suvono-kinderen mochten we een kerst-diner organiseren, met dank aan de diverse sponsors. Voor de meeste kinderen was dit de meest luxe maaltijd, die ze ooit hebben meegemaakt. Er was bovendien levende muziek en er mocht weer naar hartelust worden meegezongen. Zo werd deze avond een groot succes.

17. dec, 2018

Onze laatste grote bijeenkomst van 2018 :

Onze laatste grote bijeenkomst voor 2018 was deze keer een combinatie van de Sinterklaasviering en het Kerstfeest. Het was tevens de eerste bijeenkomst waar een aantal nieuwe regels werden ingevoerd. Alle kinderen kregen een cadeautje mee naar huis, Er kon worden gezongen en er waren hapjes, drankjes en een maaltijd. Achterstallig schoolgeld werd uitbetaald en nieuwe kinderen kregen het fel begeerde oranje Suvono-shirt. We zijn er klaar voor, het nieuwe jaar - 2019 -mag komen.

26. nov, 2018

-NieuwsBrief-

17. okt, 2018

POSTEX 2018 APELDOORN van vrijdag 19-t/m zondag :21 oktober 2018

Uit de omvangrijke verzameling Post-historie van de stad (en Stadsgemeente-) Malang van Pans Vroegop, is een bescheiden deel (ca.130 poststukken e.d.) te zien tijdens de Nationale Postzegeltentoonstelling POSTEX 2018 (In de OMNI-Sporthal - De Voorwaarts 55 te Apeldoorn) Van vrijdag 19 t/m. zondag 21 oktober 2018. De collectie (Koleksi Pans) is uitgestald op vier kaders (nrs.124-127), bij de stand van de gespecialiseerde Studiegroep ZUID-WEST PACIFIC. (ZWP) Op het vierde kader (nr. 127) wordt hier ook de JUBILEUM-enveloppe getoond van Stichting Suvono.

16. okt, 2018

KRONTJONG-ORKEST :

De firma DE VRIES ANTIEK (Koloniale meubelen, Aziatische Kunst- en Gebruiksvoorwerpen te Heeswijk-Dinther) stuurde ons een zeer oud Javaans schilderijtje dat achter glas werd geschilderd. Deze techniek en schilderstijl wordt al lang niet meer toegepast. Het is een afbeelding van een KRONTJONG-ORKEST in fraaie kleuren. Wij zijn hier heel blij mee, omdat krontjong uitstekend past binnen onze activiteiten voor het behoud van de cultuur. Zo steunen wij ook een Malangse krontjong-groep. (Grup Keroncong)

23. sep, 2018

Suvono-bijeenkomst met veel nieuwe kinderen :

Onze stichting is een begrip in de wijk. We staan sterk en zijn neutraal De toeloop van kansarme kinderen is nog steeds groter dan wij aankunnen. De tweede grote bijeenkomst was dan ook weer druk bezocht met nieuwe kinderen , die de plaatsen konden innemen van de schoolverlaters. Het aantal kinderen blijft ca. 200, terwijl er maar voor 70 kinderen een plaatsje is. Het mag de p(r)et niet drukken, gezellig is het altijd en er is eten voor iedereen. Hulde voor de vrijwilligers.

18. aug, 2018

Suvono kinderen doen mee aan de carnavals optocht :

Jaarlijks is er in kampong Sukun een carnavals-optocht. Stichting Suvono draagt bij in de kosten en een flink aantal Suvono-kinderen loopt mee in de optocht. Vooraf helpen onze vrijwiliigers mee met het schminken en kleden.

3. aug, 2018

Postbus te Voorburg opgeheven. :

In verband met de zeer hoge kosten voor het gebruik van een postbus in Voorburg, hebben we deze met ingang van vandaag opgeheven. Er werd weinig gebruik van gemaakt. Alle post kan per heden naar het Voorburgse adres: von Geusaustraat 69 2274 RG te Voorburg. Rechtstreeks naar Malang kan natuurlijk ook: Dit is Lembaga Kotakota Suvono (LKS) P.O. Box 161 Malang 65100 Indonesia. Per email kunt u ons bereiken op info@suvono.nl

22. jul, 2018

Eerste grote Suvono-bijeenkomst in het nieuwe schooljaar. :

Vandaag werd de eerste grote bijeenkomst gehouden in het nieuwe schooljaar, onder supervisie van Fatima. Met haar ruime ervaring gedurende de 13 jaar dat Stichting (Yayasan) Suvono in de wijk Sukun actief is, kan Pipiet met een gerust hart en vol vertrouwen tijdelijk de organisatie overlaten aan de vrijwillgers onder Fatima's leiding.

19. jul, 2018

7000 Bezoekers!!

Deze ochtend is het aantal bezoeken op onze website-de 7000 gepasseerd. Precies een jaar geleden waren het er 1000- na een ruime maand te zijn gestart met deze site. Met het snel groeiend aantal bezoekers zijn we reuze blij en dit geeft motivatie om hier steeds actueel nieuws te blijven melden.

17. jul, 2018

Het nieuwe schooljaar (2018-19) is begonnen. :

De vakantie is voorbij. Vandaag zijn alle scholen weer begonnen. Dit is voor ons steeds een moeilijke periode, omdat veel kinderen van school veranderen (van de lagere school naar de middelbare school), waardoor er sprake is van nieuw inschrijfgeld (Uang Pangkal). Deze kosten zijn aanzienlijk (van 100 tot 200 Euro) en zijn voor veel sponsors te zwaar. Toch moeten deze kinderen verder, dus moeten wij bijspijkeren met opbrengst uit de verkopen van allerlei materiaal van Ned-Indie en Indonesie. In combinatie met een aantal donaties zijn we er tot nog toe in geslaagd om de kosten te dekken.

1. jul, 2018

Pipiet (met gezin) vertrekt naar Nederland :

Wat we tot op heden geheim hadden gehouden, kunnen we nu wel bekendmaken. Pipiet is vanaf begin 2017 ernstig ziek geworden. De hoop was er ,dat er met behandelingen in Malang verbetering zou optreden. Ruim een jaar later ging het helaas alleen maar slechter met haar. Op 1 juli vertrok Pipiet met gezin (waar onder uw webmaster) naar Nederland voor verdere medicatie. Alle werkzaamheden voor Stichting Suvono in Malang werden tijdelijk overgedragen aan Fatima (Fatmawati).

5. jun, 2018

Stephanie Amel kampioen ! :

ook dit schooljaar was voor Suvono-kinderen een daverend succes. Het kind dat bij afscheid van de basis-school de grote beker mocht ontvangen voor de hoogst behaalde cijfers ,opgeteld uit de laatste drie schooljaren, was wederom een kind dat naar school kon gaan, dankzij de hulp van Stichting Suvono. Stefani Amel (Malang, 05-09-2005) mocht de grote school-beker ontvangen tijdens een spetterend schoolfeest van SDK Indriyasan in Sukun, Malang. Tijdens dit feest betraden vele Suvono-kinderen het podium. Uitspringers waren Atta Bara (01-02-2006) met een heel professionele conference en Caroline Neha ,die de sterren van de hemel zong en de zaal ook liet swingen met haar Dangdut-repertoire. Ook in de dansgroepen die het podium betraden deden veel Suvono-kinderen mee. Er is zoveel talent onder de kinderen, dat we er een compleet Pasar Malam-programma mee zouden kunnen vullen. Het bestuur, de medewerkers en de kinderen zijn apetrots op de resultaten.

4. jun, 2018

Onze website bestaat nu 1 jaar!! :

gebleken is dat deze website van groot belang is voor de stichting, omdat onze hoofd-website door omstandigheden al een jaar stil ligt. Inmiddels zijn wij dan ook al ruim 5000-keer bekeken

2. jun, 2018

Daklozen krijgen een maaltijd :

We konden weer de straat op met een paar honderd maaltijden die werden gemaakt door Pipiet, die hiervoor haar hele familie had ingeschakeld. Het uitdelen in het centrum van Malang was heel snel gedaan, omdat er overal groote hoeveel heden daklozen op straat zaten, om allerlei redenen. Maar een ding is zeker, ze hadden allemaal honger en de maaltijden werden bij onvangst direct opgegeten. Onze jongeren konden veilig over straat, omdat er onder de daklozen geen alcohol- en drugs - verslaafden zijn.

20. mei, 2018

Gezellig samen uit-eten :

De afgelopen dagen hebben we weer veel postzegels kunnen verkopen, die waren geschonken door onze vrienden, Jan en Gabi uit Duitsland. Van de opbrengst hebben wij een aantal Suvono-Kinderen kunnen uitnodigen, die het momenteel moelijk hebben thuis. Ze waren dan ook heel erg blij om met ons mee te mogen naar Wendy's. Wij hopen binnenkort opnieuw een groepje kinderen te selecteren om ook hen blij te maken.

13. mei, 2018

routine bijeenkomst :

Een bijeenkomst op zondag 13 mei 2018, met de betalingen voor het laatste stukje schooljaar 2017-2018. Tevens de eerste inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 van nieuwe kinderen.

28. apr, 2018

5000 Bezoekers!!

Dit hadden we niet verwacht, deze ochtend was het aantal bezoekers de-5000 al gepasseerd. Daar zijn we heel blij mee en het geeft motivatie om hier steeds actueel nieuws te blijven melden.

16. apr, 2018

SURABAYA EXPO 2018 :

Van 16 t/m. 22 april stonden wij met een promotie - en verkoop-stand onder de naam SUVONO STAMPS & POSTAL HISTORY op de SURABAYA EXPO 2018 . Hier hebben we vele nieuwe vrienden kunnen maken en wat fondsen kunnen ophalen voor de einde schooljaar-activiteiten in mei. Het was voor ons een goed bezochte beurs, waarbij wij o.a. een unieke postzegel-serie konden lanceren (serie van 4 voormalige Stadswapens, Malang, Semarang, Batavia en Soerabaja, hiervan werden ook autostickers van vinyl verkocht @ 1,95 euro)) In Rumah Impuls Sukun is nog een zeer beperkte voorrraad te koop.

11. mrt, 2018

Suvono 13-jaar!! :

Het feest voor 13 jaar Stichting Suvono begon al vroeg met de voordelige pasar. Om 13,00 uur kwam dan het feest voor de kinderen. Met taart, een band met zangeres en lekker eten. Ook werden er weer opnames gemaakt voor de lokale televisie. Dank aan Pipiet Sulistyowati voor deze geweldige dag, waarbij wij natuurlijk ook de medewerksters o.l. van Fatima niet willen vergeten en ook de grote Suvono-kinderen die goed hebben meegeholpen om alles vlot te laten verlopen.

6. mrt, 2018

Suvono-postzegels!! :

Op 5 maart werden Suvono-postzegels-aangemaakt, gedrukt bij Perum Peruri, geldig voor frankering voor post in binnen- en buitenland. Verkrijgbaar in velletjes van 8 zegels en met opdruk "13 Tahun SUVONO, 11 Maret 2018".
In een siermap kost een vel 7,50 euro + verzendkosten. (naar Europa is dit 1,75 euro) Vanwege de kleine oplage is deze zegel schaars, vooral op brief en echt gebruikt. Een leuke investering dus.

26. feb, 2018

Ere-voorzitter 96 jaar oud :

Vandaag viert onze ere-voorzitter Verdi Pfeppercorn (von Offenbach) zijn 96e verjaardag. Geboren in Bandung in 1922 en tijdens de bezetting terechtgekomen in een Jappenkamp. Uitgemergeld en op sterven na dood werd hij door de Engelsen bevrijd in september 1945. De Engelsen waren zo onder de indruk van dit "levende scelet" dat er van hem persfoto's werden gemaakt.die de gehele wereld overgingen.Via Harry van Kleef werd Verdi in 2007 erevoorzitter van onze stichting. Verdi is o.a. grootmeester in de Indonesische verdedigingssport pencak silat. Uit respect voor zijn hoge leeftijd wordt hij vooral door de Indische Gemeenschap ook wel "Paatje" genoemd.

26. feb, 2018

Feest voor 13-jaar Suvono :

Zondag 11 maart 2018 bestaat Stichting Suvono (Sukun-Voorburg Noord) 13 jaar. Dit laten we niet zomaar voorbij gaan. Voor ons gebouw (Rumah Impuls Sukun) komt een kraam te staan, waar flinke pakketten met levensmiddelen af te halen zijn voor de armste buurtbewoners. Wij stellen dan pakketten samen waarin de voornaamste artikelen zijn opgenomen, zoals rijst, bakolie, zout, suiker, zeep, waspoeder e.d. Tot 20 euro aan marktwaarde. De dag ervoor (op 10 maart) mogen gezinnen dan een afhaalcoupon kopen voor 10 euro. Zo voorkomen we gedrang (en erger) bij onze kraam. Voor de Suvono-kinderen is er een bijzondere maaltijd ,een drankje en een pakket om mee naar huis te nemen. Het geheel wordt muzikaal omlijst door een band met zangeres. De locale TV komt opnamen maken om uit te zenden. Natuurlijk wordt het voor ons een dure dag. U kunt ons helpen met een donatie. In Nederland: NL06 INGB 0002 3893 13in action. t.n.v. P Sulistyowati - in Indonesie: BCA 385 045 5391 a.n. Sulistyowati , vanuit de rest van de wereld: via Paypal: WAJVroegop@gmail.com , o.v.v. "SUVONO 13 years in action"

2. feb, 2018

Op bezoek bij het Blaudzun concert in Malang :

Op vrijdag 2 februari mochten de grotere Suvono-kids een heus live-concert meemaken van de bekende Nederlandse artiest - Blaudzun. Het Nederlands Cultureel Centrum - Erasmus Huis - Jakarta - had geregeld dat er een optreden in Malang kon plaatsvinden op de kampus van de Malangse Staats-universiteit. Patrick Vroegop bracht ca. 25 kids mee , die er een schitterende avond hadden. (zie de foto bij "Onze activiteiten" )

31. jan, 2018

Nieuwe Schoenen! :

Alle onze Suvono-kinderen hebben nu hun nieuwe schoenen ontvangen die ze nodig hebben voor school. Hierbij willen wij nogmaals het verrassend grote aantal mensen bedanken, die ons heeft gesteund , om deze kostbare actie mogelijk te maken. (zie de foto bij "Onze activiteiten" )

25. jan, 2018

Suvono betrokken bij Internationale-show! :

Erg leuk om te vermelden, is dat onze stichting zijdelings betrokken is bij de organisatie van een Nederlandse-artiest die komt optreden in Malang op de kampus van de Malangse-Universiteit, (Universitas Negeri Malang). De artiest in
kwestie heet: Blaudzun met zijn complete-band. De show vindt plaats op vrijdag, 2 febuari 2018 om 19;30, in de Gedung Sasana Budaya, de bedoeling is dat de grotere Suvono-kinderen hierbij aanwezig mogen zijn. Verder hopen wij dat de Televisie-cameraman bij zijn opnamen onze kinderen ruimschoots in beeld zal laten komen.

24. jan, 2018

Update: Schoenen Actie :

Onze actie liep wat langer door dan gepland was, maar het resultaat is 100%. Voor alle Suvono-kinderen konden wij de - voor de scholen verplichte - zwarte schoenen kopen.De schoenen kwamen gisteren binnen vanuit Bandung. De normale winkelprijs voor deze schoenen ligt - afhankelijk van de maten - tussen de 22,50 en 30,00 euro, waarop wij een mooie korting hebben gekregen. Wij danken alle sponsors, die deze actie mede mogelijk hebben gemaakt en bij de foto-reportage van het feest, willen we graag de sponsors vermelden. Een aantal sponsors hebben wij reeds op Facebook bedankt , met voornaam en initiaal voor de achternaam.(zie op facebook voor Stichting Suvono - onder Willem Vroegop)

22. jan,2018

Nieuwe Suvono-pennen ! :

De 22e januari zijn onze nieuwe Suvono-pennen in Malang aangekomen. Natuurlijk in de kleur oranje en met tekst "LEMBAGA KOTAKOTA SUVONO" WWW.SUVONO.COM TEL. 0341-566062" De achterkant is bestemd voor soft screen touch. De pennen zijn voor de leerkrachten op de scholen waar wij mee samenwerken en verder voor de pers, overheidsbekleders, e.d.

28. dec, 2017

Steun Pipiet's schoenen-actie :

Voor de 200 Suvono-kinderen heeft ze nieuwe schoenen nodig. Ze kosten 8,00 euro per paar. De actie heeft nu bijna voor 100 kinderen al schoenen opgeleverd. De helft van de kinderen heeft dus nog geen schoenen. Deze zijn verplicht om naar school te mogen gaan. TV Midvliet zendt onze actie uit tot en met vrijdag ca. 19.00 uur

22. dec, 2017

Stichting Suvono 12 1/2 jaar!! :

Beste vrienden, donateurs, belangstellenden, vaste kopers van Marktplaats en Faceboek . Deze maand bestaat Stichting Suvono alweer twaalf-en-een-half jaar.
Vanaf het begin beschikten wij over een geweldig en enthousiast team dat veel tijd en kennis bestede aan ons werk. Michelle, Harry, Verdi, Clim, Hans v.d. S., Hans v.d. B., Maudy, Carla, Hanneke, Emy, om er voor de vuist weg enkele te noemen. Inmiddels is hiervan niemand meer in leven. Vervangers hebben zich nog niet gemeld. Het gevolg hiervan is ,dat acties in Nederland al een poosje zijn uitgebleven. We zijn volop bezig om nieuwe communicatie-mogelijkheden te zoeken, zoals het verzenden van berichtjes en foto's via WhatssApp. In Malang is Stichting Suvono - een aparte - onafhankelijke - Indonesische stichting. De spil van Stichting Suvono - Pipiet Sulistyowati - is dat ook voor de Indonesische Stichting. Pipiet beschikt over een ING-rekening in Nederland, waarop zij giften en donaties kan ontvangen en hierover ook direct kan beschikken in Malang. (NL06 INGB 0002389313 t.n.v. P Sulistyowati)
Momenteel helpt Pipiet ca. 200 kampongkinderen uit kansloze en arme gezinnen in de wijk Sukun om naar school te gaan. Pipiet doet trouwens veel meer. Dit is te zien op onze websites. Omdat onze hoofdwebsite www.suvono.nl wegens grote werkdruk van onze webmaster achter loopt met de berichtgeving, heeft onze 11-jarige Pans een tweede (nood-) website opgezet, waar hij nu het laatste nieuws op plaatst. En we zijn er trots op, dat deze site er zo vrolijk uitziet.
Wij hopen, dat u ook in 2018 Pipiet zult willen blijven steunen om haar werk te kunnen voortzetten.
Zij heeft uw hulp nodig om het Nieuwjaarsfeest 2018 tot een succes te maken. Ook hoopt ze weer een maaltijden-actie op straat te kunnen houden voor de daklozen (meest bejaarden en zieken)
Bij het Nieuwjaarsfeest hoopt Pipiet alle Suvono-kinderen van een paar zwarte schoenen te kunnen voorzien. Zwarte schoenen zijn namelijk een verplicht onderdeel van het schooluniform.
Als alle Indonesische kinderen zijn, zoals Pipiet's Suvono-kinderen, dan gaat Indonesie een goede toekomst tegemoet. Suvono-kinderen die klaar zijn met de school vonden allemaal een baan tot op heden.
Wij wensen u fijne feestdagen - een mooi kerstfeest en een GELUKKIG 2018.
Helpt u Pipiet ook met een kleine bijdrage: NL06 INGB 0002389313 t.n.v. P Sulistyowati . (of naar NL26 INGB 0004 2894 74 van STG Wijkband Sukun Voorburg N ) Een paar zwarte schoenen kost 8,00 euro.
In Malang is in Rumah Impuls ook weer plaats voor een stagiere. (minimaal voor 3 maanden)
Stichting Suvono Voorburg. telefoon 070-3668826
info@suvono.nl

20. dec, 2017

3000 bezoekers!! :

Dit hadden we niet verwacht, deze middag was het aantal bezoekers de-3000 al gepasseerd. Daar zijn we heel blij mee en het geeft motivatie om hier steeds actueel nieuws te blijven melden.

19. dec, 2017

Stichting Suvono op televisie :

Op de Kabelkrant van TV Midvliet staan een aantal foto's met begeleidende tekst (inclusief onze IBAN). De foto's staan op de kabelkrant tot en met maandagavond ca. 20:45 uur en zijn nogmaals te zien van 27 december-29 december tot ca. 19:00 uur. Op de website www.midvliet.nl staat de tekst (zonder foto's) ook al gepubliceerd

18. dec, 2017

Kerstkaarten voor al onze sponsors :

De afgelopen week hebben wij vanuit Voorburg aan alle Suvono-sponsors een kerstkaart gestuurd. Als u deze kaart niet heeft ontvangen, stuurt u dan even een berichtje naar info@suvono.nl .

17. dec, 2017

schoenen voor de Suvono-kinderen :

Help Pipiet to make her dream comes true. A pair of black shoes for each Suvono-kid, as a New Years-present. (Black shoes are part of the School-uniforms and is a Government regulation)
HELP PIPIET MET HAAR SCHOENEN-PROJECT ! 1 PAAR SCHOENEN KOST 8 EURO - KINDEREN KUNNEN DAAR EEN JAAR OP LOPEN..
ING Rekening NL06 INGB 0002 3893 13 t.n.v. P Sulistyowati
BANTULAH PIPIET BELI SEPATU HITAM UNTUK SEMUA ANAK SUVONO. SATU PASANG HARGANYA Rp.120rb. Sepatu hitam termasuk seragam wajib di sekolahan) Jumlah anak Suvono yang memerlukan sepatu sampai 200 anak.
Rekening BCA: 385 045 5391 a.n. Sulistyowati.

5. dec, 2017

250 voedelpaketten voor de daklozen :

Vijf december was het op straat in Malang ook een beetje feest voor de hongerigen in het stadscentrum. 250 voedselpakketten waren weer op in minder dan een half uur rondrijden. Dit is Pipiet zoals zij is. Onder alle omstandigheden vergeet ze ook de armen in de stad niet. De foto's zijn niet zo best en het liefst wil Pipiet dit werk helemaal niet laten zien. Want voor haar is dit routine. Maar ze heeft wel steeds hulp nodig om dit te kunnen blijven doen. Help haar met 50 euro en ze kan al met pakketten de straat op. Voor U en de hongerigen. En heus, het brengt U geluk ! NL06 INGB 0002389313 t.n.v. P Sulistyowati.

26. nov, 2017

routine bijeenkomst :

Al heel vroeg waren er moeders met hun kinderen naar Rumah Impuls gekomen om het nieuwe Suvono-shirt in ontvangst te mogen nemen. De grotere meisjes liepen al druk op en neer met de drankjes en hapjes voor alle kinderen. Onze administratie moest secuur worden bijgewerkt omdat meerdere kinderen hun duur inschrijf-geld voor de nieuwe school op afbetaling mogen doen, t/m. de maand december. Vaak kan hun sponsor hier niet in voorzien, zodat wij andere fondsen hiervoor moeten aanboren. O.a. van verkopen van gedoneerde postzegels en ansichtkaarten.Het was weer een drukke, nuttige en gezellige dag.

21. okt, 2017

Renovatie-werkzaamheden afgerond :

Vandaag zijn de renovatie-werkzaamheden afgerond. Met name de controle van het dak bleek belangrijk te zijn, nu de regentijd zich heeft aangemeld. We hopen dat het dak de tropische stortbuien zal kunnen weerstaan tot de komende droge tijd in 2018. Tijdens de werkzaamheden, die vaak met horten en stoten moesten plaatsvinden, omdat de kinderen er terecht moesten, konden we ook geen bezoekers ontvangen, die moesten uitwijken naar Jl. Siwalan. Onze gazebo - bovenop de aula had door harde wind - ook veel te lijden en is steviger vast gezet.

27. sep, 2017

2000 Bezoekers!! :

Dit hadden we niet verwacht, deze ochtend was het aantal bezoekers de-2000 al gepasseerd. Daar zijn we heel blij mee en het geeft motivatie om hier steeds actueel nieuws te blijven melden.

22. sep, 2017

Bij de post ontvingen wij een groot donatie-pakket. :

Er was heel veel post meegekomen met Cees Ritsma. Hierbij was een groot pakket uit Duitsland - van Jan en Gabi Pfeffer - waarin een verzameling brieven, twee stockboeken vol met zegels, en mappen met poststukken. De verkoop van deze items komt ten goede van de kleine kas van Rumah Impuls, maar ook voor hulp bij het afbetalen van dure inschrijfgelden voor de school. Sponsors betalen veelal het maandelijkse schoolgeld varierend van 5 - 10 euro per maand - maar kunnen wij niet verder belasten met extra uitgaven van wel 150 euro voor nieuw inschrijfgeld. Zo ook het flinke bedrag voor aanschaffen schoolboeken, schooluniformen, tas, schoenen, etc. Jan en Gabi weten dit alles en helpen ons op deze manier aan extra fondsen voor dit soort kosten. We zijn Jan & Gabi dan ook enorm dankbaar. DANKE SCHON !

21. sep, 2017

Cees Ritsma komt met post uit Nederland. :

Veel sneller dan aanvankelijk verwacht stond Cees Ritsma bij ons voor de deur met een grote zak post. Rechtstreeks sturen vanuit Nederland mislukt helaas nog al te vaak, zodat we veel post maar verzamelen voor een eerst vertrekkende vriend/kennis/sponsor naar Malang. Dat niet iedereen met evenveel vreugde 6 kilo post voor ons meesjouwt, zoals Cees doet, moge - terecht - duidelijk zijn. Wij zijn Cees dan ook oprecht heel dankbaar.

17. sep, 2017

Grote bijeenkomst in Rumah Impuls :

Al heel vroeg waren er moeders met hun kinderen naar Rumah Impuls gekomen om het nieuwe Suvono-shirt in ontvangst te mogen nemen. De grotere meisjes liepen al druk op en neer met de drankjes en hapjes voor alle kinderen. Onze administratie moest secuur worden bijgewerkt omdat meerdere kinderen hun duur inschrijf-geld voor de nieuwe school op afbetaling mogen doen, t/m. de maand december. Vaak kan hun sponsor hier niet in voorzien, zodat wij andere fondsen hiervoor moeten aanboren. O.a. van verkopen van gedoneerde postzegels en ansichtkaarten.Het was weer een drukke, nuttige en gezellige dag.

3. sep, 2017

Ontwerp shirts Medewerkers-vrijwilligers :

Naast de nieuwe Suvono-shirts voor alle kinderen is er nu ook een shirt ontworpen, die de mederwerkers-vrijwilligers zullen gaan dragen. Ook tijdens de voedsel-uitdeelacties op straat zullen binnenkort deze shirts worden gebruikt.

1. sep, 2017

Restauratie Gazebo :

Door tropische stortbuien, ongekend harde wind en felle zon , is in de paar jaar dat onze gazebo dienst doet, aan dringend onderhoud toe. Vandaag is de leverancier uit Padaan gekomen om op te nemen, welke stukken aan vernieuwing toe zijn.Deze stukken worden thans aangemaakt en later deze week vervangen met de reeds vergane delen. De gazebo vervult een belangrijke rol voor kinderen, die er rustig hun huiswerk kunnen maken. Ook voor bezoekers is het even een verademing om bij de gazebo te kunnen zitten tijdens een bezoek aan de over-volle ruimtes van Rumah Impuls Sukun.

21. aug, 2017

"Diskusi Bedah Sejarah Hotel & Restaurant Heritage di kota Malang" :

Bijeenkomst van Geschiedkundigen voor discussie betreffende de noodzaak van het onderhouden van Nederlands Koloniale gebouwen in de stad Malang, in het bijzonder van Hotels en Restaurants. Locatie: Hotel Pelangi aan de Aloen-aloen.Bescherming van het Cultureel Erfgoed is een onderdeel van de activiteiten van Stichting Suvono. Wij zijn daar natuurlijk vertegenwoordigd.

7. aug, 2017

Nieuwe Suvono-shirts gereed :

De eerste nieuwe shirts zijn vandaag aangeleverd, met een zwarte opdruk op onze oranje basis-kleur. Deze eerste nieuwe shirts gaan allereerst naar de kinderen die helemaal nog geen shirtje hebben.

3. aug, 2017

Suvono Aanwezig op de Wereld Postzegel-tentoonstelling "Bandung 2017" :

Van 3-7 augustus 2017 is de Wereld-Postzegel tentoonstelling, waarbij wij helaas niet met een stand aanwezig konden zijn, maar natuurlijk wel een delegatie hebben afgevaardigd.

23. jul, 2017

De eerste "Kumpulan" van het nieuwe schooljaar (2017-18) :

Deze zondag was een leuke dag in Rumah Impuls, de eerste indrukken van nieuwe klas of school werden uitgewisseld en er waren natuurlijk ook weer hapjes en drankjes voor allemaal. zie de foto's op de link.

22. jul, 2017

Renovatie Rumah Impuls :

Vandaag is er weer heel wat afgemaakt bij deze renovatie. De trapleuning naar de gazebo is geplaatst, het balkonhek is opnieuw geverfd en de wachtruimtes rond de aula hebben ook een nieuw tintje gekregen. Al eerder werd ook de aulawand betegeld en werden andere verbeteringen aangebracht. Voor de fotos zie bij de pagina "projecten".

19. jul, 2017

1000 Bezoekers!!

Dit hadden we niet verwacht, deze ochtend was het aantal bezoekers de-1000 al gepasseerd. Daar zijn we heel blij mee en het geeft motivatie om hier steeds actueel nieuws te blijven melden.

17. jul, 2017

Het nieuwe schooljaar (2017-18) is begonnen. :

De vakantie is weer voorbij. Vandaag zijn alle scholen weer begonnen. Dit is voor ons steeds een moeilijke periode, omdat veel kinderen van school veranderen (van de lagere school naar de middelbare school), waardoor er sprake is van nieuw inschrijfgeld (Uang Pangkal). Deze kosten zijn aanzienlijk (van 100 tot 200 Euro) en zijn voor veel sponsors te zwaar. Toch moeten deze kinderen verder dus moeten wij bijspijkeren uit de verkopen van historisch materiaal van Ned-Indie en Indonesie, wat ons steeds nog is gelukt.

9. jul, 2017

Nieuw sandalenrek voor bij de ingang :

Een van de problemen die wij steeds hadden was het binnenkomen van Rumah Impuls het gebouw van Stichting Suvono, in Indonesie is het de gewoonte om pal voor de deur schoenen en sandalen uit te doen en aldaar achter te laten.
Zodra de eerste 50 kinderen binnen zijn, liggen er dus 100 sandalen voor de deur, zodat het binnenlopen erg lastig wordt. Verschillende eerdere pogingen om dit te organiseren mislukten. Nu hebben wij een mooie ruime bank waar onder een groot aantal sandalen kwijt kunnen en bovendien kunnen wachtende moeders er op zitten.

5. jul, 2017

Nieuwe Suvono shirts ontworpen :

Uw webmaster houdt zich niet alleen bezig met deze website, maar heeft nu ook een ontwerp ingediend voor een nieuw Suvono-shirt. Dit ontwerp is in principe al goed gekeurd door het bestuur. We zijn nu op zoek naar een lokale fabrikant die de shirts voordelig kan maken, zonder af te doen van de kwaliteit. Op het shirt is tevens ons nieuwe logo te zien, en ook de toevoeging van onze tweede website.

27. jun, 2017

500 Bezoekers!!

Dit hadden we niet verwacht, vandaag was het aantal bezoekers de-500 al gepasseerd. Daar zijn we heel blij mee en het geeft motivatie om steeds hier actueel nieuws te blijven melden.

26. jun, 2017

Suvono's nieuw hekwerk :

Vandaag is ons nieuwe hekwerk geplaatst. Het is een robuust hek dat jarenlang
meegaat en in kampoeng Sukun noodzakelijk is.

22. jun, 2017

Voedselpakketen voor daklozen :

Vandaag zijn we de hele dag in de weer om een flink aantal voedselpakketten te maken voor de Malangse daklozen die door het stadscentrum zwerven.
In de Lowokwaru-gevangenis werd er door jongens ook aan gewerkt, die
al om 08.00 uur zo'n 150 "ikan-lele" voor ons hadden opgevist. Deze kochten we bij hen, omdat vele jonge jongens veelal onnodig lang zijn opgesloten, voor iets waar ze in er Europa nauwelijks een berisping voor zouden krijgen.

18. jun, 2017

Vergadering met sponsors op Bali :

Vandaag is de bespreking met toekomstige sponsors goed verlopen. We waren te gast in Jimbaran bij een toekomstige sponsor met meerdere personen, van wie wij support hebben gekregen. Veel werk in een prachtige omgeving, maar heel succesvol.

17. jun, 2017

250 Bezoekers!!

Hoewel onze website nog in de maak is, is nu het aantal bezoekers al gekomen tot over de-250. Dank u wel voor uw bezoek en we zien u graag terug.

12. jun, 2017

Suvono lepeltje in de maak :

We ontvingen al een poos geleden in Nederland een partij lepeltjes waarop een logo geplaatst kan worden, op dit moment zijn er een paar van in Malang aangekomen. We zijn nu aan het uitproberen hoe wij daar een mooi logo op kunnen bevestigen, dat ook in de afwas goed blijft.

11. jun, 2017

100 Bezoekers!!

wij zijn nog niet officieel open met deze website en is pas een paar dagen in de maak, Toch is het aantal bezoekers de-100 zojuist al gepasseerd.

8. jun, 2017

Restauratie Rumah Impuls :

De restauratie is hervat en weer in volle gang. inmiddels zijn er op twee plaatsen kozijnen aangebracht.

4. jun, 2017

De laatste grote "kumpulan" :

De laatste grote "kumpulan" voor het einde van schooljaar 2016-2017 was zondag, 4 juni 2017. Het was weer gezellig druk, met veel lekkers en een pakket on mee naar huis te nemen.